Balans werk en privé

Bij Brandweerzone Centrum bepaal je zelf hoe je je werk gedaan krijgt. Het werkrooster voor administratief en technisch personeel geeft veel autonomie.

Vakantiedagen

Je hebt als voltijds personeelslid 35 vakantiedagen per jaar. 

Administratief en technisch personeel kan jaarlijks tot 11 ongebruikte vakantiedagen overdragen in een vakantiespaarpot. Je kan zo tot maximum 50 dagen sparen en later gebruiken.

Flexibel uurrooster

Een administratief of technisch personeelslid werkt met glijdende uren. Als je te veel of te weinig werkt, dan verandert je glijtijdteller. Je kan glijtijd opnemen als extra vakantie.

Thuiswerk

Als je functie het toelaat, kan je hoogstens 40 procent van je werktijd thuis doen. Dat komt voor een voltijdse job neer op 2 dagen per week. Je spreekt daarvoor goed af met je collega's.

Troeven

En dan hebben we nog een aantal troeven die zeer eigen zijn aan de brandweer. 

Opleidingen

Je krijgt kansen om bij te leren bij interne of externe opleidingen. Brandweerzone Centrum heeft een dienst die toegewijd is aan opleidingen.

Sporten

In de kazerne is er een sportzaal en een fitnessruimte. Die kan je buiten je werkuren of tijdens je middagpauze gebruiken. Regelmatig nemen collega's samen deel aan een event onder de vlag van Brandweerzone Centrum.

Eten

De brandweerlieden zorgen elke middag voor een warme maaltijd en jij kan mee eten voor een democratische prijs. Liever iets anders? Bestel een broodje aan het onthaal, wandel naar de supermarkt in de buurt of lunch samen in het sociaal restaurant Balenmagazijn in de buurt.


Ondersteuning

Brandweerzone Centrum heeft een sterk vangnet voor collega's met problemen op het werk of thuis. Psychosociaal welzijn is belangrijk. Er zijn interne vertrouwenspersonen. We werken samen met een organisatie die 24/7 telefonische ondersteuning biedt. 

Interne mobiliteit

We zoeken regelmatig een nieuwe collega. Brandweerzone Centrum geeft eerst de kans aan eigen personeelsleden om zich kandidaat te stellen. Ook met de Stad Gent is er interne mobiliteit mogelijk.

Events

Bij de brandweer organiseren we al graag eens een feestje, een opendeurdag of een andere activiteit. Je kunt met je collega's een teambuilding organiseren. De werkgever betaalt daar een stuk van.

Salaris en extralegale voordelen

Je kan een loonsimulatie aanvragen als je aangeworven wordt. De personeelsdienst zorgt voor een berekening op maat, gebaseerd op je relevante werkervaring, anciënniteit en persoonlijke situatie. Interne kandidaten (Groep Gent) behouden hun statuut.

Salaris

Je salaris is gebonden aan de vooropgestelde barema's. In de vacature vind je het correcte brutoloon terug. Eventuele anciënniteit is daar nog niet bijgeteld. Je krijgt vakantiegeld en een eindejaarspremie.

Maaltijdcheques

Je ontvangt als administratief en technisch personeelslid een maaltijdcheque van € 8 per gewerkte dag (7.36 uur).

Ecocheques

Een administratief en technisch personeelslid die voltijds werkt, krijgt € 200 ecocheques per jaar. Daarmee kun je duurzame producten en diensten aankopen.


Hospitalisatieverzekering

Je kan gratis aansluiten bij de collectieve hospitalisatieverzekering (Belfius). Zo krijg je medische kosten van hospitalisatie terug bij ziekte, ongevallen, zwangerschap en bevalling. Je huisgenoten en kinderen kunnen aansluiten via jouw polis als ze een premie betalen.

Woon-werkverkeer

Je kan kiezen voor een abonnement voor openbaar vervoer, een pendelfiets of een fietsvergoeding van € 0,35 per kilometer. Het is bij een vast contract mogelijk om een (elektrische) fiets te leasen met je eindejaarspremie. Er zijn 2 laadpalen voor elektrische voertuigen in de brandweerkazerne van Gent.

Kortingen

Medewerkers van de brandweer krijgen kortingen bij verschillende bedrijven en organisaties. Je kan je aansluiten bij SodiGent, de sociale dienst van Groep Gent, en genieten van activiteiten, financiële voordelen en maatschappelijke ondersteuning.